VåR HISTORIK

Vi har arbetat med bilvård i Malmö i snart 35 år och har under åren hjälpt 1000-tals Malmöbor med vården av deras bilar. 

De viktigaste händerlserna under åren

1989 - Ditec på Höjagatan

Vi startade verksamheten, Jägersro Bilvårdcenter, 1989 på Höjagatan 3 och började då med rekond av bilar och med Ditec lackkonservering. Det fanns inte så många aktörer i landet på den tiden utan de som började etableras var Ditec och Tidy Car. Lackerna på den tiden var annorlunda och många solida lacker saknade klarlack vilket gjorde att de oxiderad väldigt lätt. Detta var en av anledningarna att det tods fram lackskydd som höll bättre än vanliga vax. Det fanns inga keramiska lackskyddp den tiden utan de var polymerbaserade men höll trots det betydliget längre än vad vaxerna gjorde. Vi var importörer av Ditec och byggde under åren upp kedjan i landet och den är idag landets största bilvårdskedja.

1995 - FlyttAR till Krusegatan

Lokalerna på Höjagatan blev efterhand för små då vi bara fick in 4-5 bilar i lokalen. Vi såg oss då om efter ny lokalitet och fastande till sist för en lokal på Krusegatan 46. Lokalen var på 600 kvadratmeter och var ett stor lyft jämfört med den gamla lokalen. Vi hade större kontorsdel och fick in ett 10-tal bilar som vi kunde arbeta med samtidigt. Även lagerdelen började växa då vi skickade kemikalier för lackskydd till övriga Ditec-centers i landet. Verksamheten var i princeip den samma med fokus på bilvård och lackskydd, men vi breddade utbudet med att även börja med lackering, Spot Repair, i mindre skala, solfilm  och även rikt av bucklor. Vi kom att stanna på denna plats i 15 år.

2005- Rostskyddsanläggning

Att även kunna erbjuda skydd för bilens underrede var ett bra komplement till den verksamhet vi höll på med. Det fanns en befintlig rostskyddshall på Kävlingevägen och när den skulle säljas så köpte vi den och körde sedan den anläggningen enbart för rostskydd. Vi behöll denna lokal ända tills vi slog ihop våra befintliga lokaler till vår nuvarande på Cypressvägen 29.

2010- Flytt till Cypressvägen

År 2010 kom vår nuvarande lokal ut till försäljning, tidigare var här en Citroen bilförsäljning och verkstad och tidigare både biltillbehörsfirma och klädbutik. Lokalen som är på 1500kvm rymde både blvårdsdelen och rostyddet så lokalerna på Kävlingevägen och Krusegatan såldes av.  Sedan 2016 har Autofolia som folierar bilar en dela av vår lokal för deras tjänster. 

2018- Ny tvättanläggning

Efter att här tidigare stått en bensinmack som lades ner, beslöt vi att bygga en biltvätt av typen GDS på samma plats. Vi köpte en moderna tvätt som under åren blivit alltmer populär. Tvätten har kortbetalning och ett kodsystem då vi inte ville ha någon kontanthantering eller poletter.

2023- Byte från Ditec till zvizzer

Den 1:a januari så lämnade vi Ditec som vi arbetat med i alla år. Några år tidigare så hade ett par av våra andra Ditec centers tagit över ansvaret för kedjan i Sverige och vi tyckte det var dags att utveckla vårt eget koncept. Zvizzer som etablerades 2018 hade på några år vuxit väldigt snabbt och har har produkter som är av hösta kvalitet. Vårt tjänste utbud är fortfarande i grunden samma med bilvård, lackskydd, rostskydd, solfilm och lackering. Vi erbjuder sedan några år även optimering av fordon.