MOTOROPTIMERING

Motoroptimering med garanti

Vi har en vision om att ta fram varje motors fulla potential, och göra det till de bästa villkoren och med den främsta tekniken. Vi tycker att du helt enkelt ska få ut mer av ditt fordon – tag kontakt idag så berättar vi gärna mer! Hos oss får du mer effekt och körglädje i ditt fordon, och ofta även en lägre förbrukning. Vår tjänst är trygg och säker med 60 dagars full returrätt och upp till 24 månaders motorgaranti*. Vi installerar inga trimboxar eller chiptrim, vi jobbar endast med modern motorprogrammering, med samma metod biltillverkaren använder för att uppnå olika effektnivåer i en grundmotor.

Så här fungerar en motoroptimering hos oss (AutoStable!)

Vi vill att du ska få ut det mesta av ditt fordon, om det så är ökad körglädje, bränslebesparing eller effektivitet som är viktigast för dig, menar vi att en skräddarsydd motorprogrammering är vägen att gå. Många lågprisfirmor kommer att erbjuda dig billiga trimboxar och standardmjukvaror som lovar extrema effektökningar till otroliga priser.

Om du vill ha det bästa för ditt fordon, lämna då in det hos oss. Vi är en auktoriserad och utbildad AutoStable representant och ge din bil en skräddarsydd motoroptimering baserad på dina önskemål, våra tidigare erfarenheter, fordonets skick och förutsättningar, samt vad fordonet faktiskt används till. Vi vet att det ger ett bättre resultat – varje gång, och vågar därför dessutom ge dig marknadens mest generösa affärsvillkor. Låter det bra? Sök fram resultatsiffror och pris ovanför, eller läs vidare om vår tjänst här nedan.

 
 
 

AutoStable - Motoroptimering.se

1. Så här bokar du!

Börja med att söka fram ditt fordon på motoroptimering.se och se effektresultat och prisuppgifter. Med några knapptryck har du skickat en icke bindande förfrågan och blir snart kontaktad av vår bokningscentral för att få svar på dina sista funderingar inför eventuell tidsbokning. Du kan även kontakta oss direkt på telefon 040-21 54 00 för bokning och mer information.

AutoStable - Motoroptimering.se

2. Inför optimeringen

När du kommer in med bilen hos oss börjar vi med att göra en behovsanalys tillsammans med dig. Därefter provkör vi din bil och gör en fullständig fordonsdiagnos för att säkerställa att den går och mår bra innan vi börjar jobba med den. Sedan läser vi ut hela originalprogramvaran och våra programmerare bygger en skräddarsydd mjukvara baserad på behovsanalysen, balanserad mot våra erfarenheter av liknande bilar, för att du ska få ett så fint resultat som möjligt.

AutoStable - Motoroptimering.se

3. Optimeringen genomförs

När vi skrivit in det optimerade programmet, provkört din “nya” bil samt gjort en slutkontroll med vår diagnosutrustning och är nöjda och glada, ringer vi dig och meddelar att bilen är klar för avhämtning. Hela jobbet tar normalt 5-8 timmar om det gäller en Steg 1-optimering, utan vidare modifikationer av hårdvaran.

AutoStable - Motoroptimering.se

4. Upplev nya motorkaraktären!

Hämta ut ditt fordon och känn nya kraften! Innan du åker därifrån får du en mapp med dokumentation kring vårt utförda arbete och en genomgång av detsamma, hur vi upplever bilen som optimerad och vad du skall tänka på framöver som ägare av en optimerad bil.

Motorgarantier – Exklusivt samarbete med Svensk Bilgaranti AB

”Vad händer med motorgarantierna om jag optimerar bilen?” är den absolut vanligaste frågan vi får angående motoroptimering av nyare bilar. Rädslan för att förlora nybilsgarantin är det största hindret för optimering av nya bilar idag.

Därför gläds vi åt att kunna erbjuda en riktig motorgaranti för Dig som ska optimera bilen. AutoStable har ingått ett exklusivt samarbete med Svensk Bilgaranti AB och kan därför till skillnad från andra optimeringsfirmor erbjuda en solid och trygg garanti i samband med optimeringen. Har du en bil, husbil eller lätt lastbil som är yngre än 6 år gammal vid det tillfälle du optimerar den hos AutoStable kan du teckna en motorskadegarantin till en låg extrakostnad! Se köpvillkor för villkor. Vissa fordon är undantagna.

Vår teknik: Riktig omprogrammering – Inga Trimboxar

Tjänster för uppgradering av motorer för högre effekt och lägre förbrukning har funnits länge, och har därför många namn: chiptrim, trimchip, trimboxar eller OBD-programmering. Vi väljer att kalla det vi gör för motoroptimering, eftersom vi gör en omprogrammering av motorn, men detta kan du läsa mer om nedan. 

Vad är motoroptimering?

En motoroptimering innebär en digital finjustering av programvaran i fordonets “hjärna”, eller huvuddator – den så kallade motorstyrenheten. En sådan åtgärd ger alltid en bättre gång, effekt och oftast även lägre förbrukning hos en motor, oavsett om den sitter i en bil, lastbil, traktor eller båt.

Uppgraderingen består av att vi ger motorn mer effekt och vridmoment. Bränslebesparingen kommer från en effektivare förbränning, samt en möjlighet att använda den nya kraften på ett bättre sätt.

Riktig motoroptimering kan inte jämföras med tuning chip, trimchip och förprogrammerade handenheter

Eftersom vi alltid utgår ifrån och motoroptimerar original-programvaran i ditt fordons motorstyrenhet och är vana vid lite svårare uppdrag, kan vi även skräddarsy och programmera in specialfunktioner som är helt omöjliga att åstadkomma med de trimboxar eller förprogrammerade handenheter som finns på marknaden. Då tänker vi exempelvis på tuning chip, trimchip eller andra liknande chip.

Undrar du över något? Fråga oss om bland annat:

– Ändring/borttagning eller inprogrammering av toppfartspärr – Ändring av växlingspunkter/varvtalsstopp – Bortprogrammering av DPF / EGR / Lambda 2 – Kloning av styrenheter – Avprogrammering eller att “gifta ur” en styrenhet’ – Vi svarar självklart även på dina frågor om tuning chip eller andra förprogrammerade trimchip.

Välkommen att kontakta Autostables tekniker direkt på mejl hej@autostable.se eller via telefon på 08 400 298 30!

Trygg och säker motoroptimering

Våra kunder berättar att de väljer oss mycket tack vare att vi kämpar för att vara det tryggaste alternativet på marknaden. Det är i huvudsak tre saker vi har paketerat vår tjänst med för att göra valet av leverantör lättare för dig: Motorskadegarantier på fordon upp till 6 år gamla, Nöjdkundgaranti på 60 dagar, samt våra rutiner när vi jobbar i och runt ditt fordon.


60 Dagars Nöjd-Kundgaranti

Vi på AutoStable lever på att du berättar för andra om din upplevelse som kund hos oss. Därför är det för oss självklart att du skall vara nöjd med det jobb vi gjort på ditt fordon. Skulle du inte bli det, vill vi veta det så fort som möjligt. Gäller det en omprogrammering som inte blev vad du tänkt, ber vi att få rätta till problemet. Skulle det inte hjälpa, återställer vi bilen till original och du betalar inte en krona för vårt jobb.

Gäller inom 60 dagar från första optimering och på den optiemringsplats du genomförde optimeringen hos. Andra villkor gäller filter etc. Se köpvillkor.


Motorgarantier för din trygghet

I kombination med optimeringen går det att teckna en motorskadegaranti från vår exklusiva partner; Svensk Bilgaranti AB.


Personbilar / Husbilar
12 månader / 1500 mil för 1 300kr ink moms
24 månader / 3000 mil för 2 500kr ink moms.

Sportmodeller enligt https://svenskbilgaranti.com/bilmodeller/
12 månader / 1500 mil för 3 000kr ink moms.


Fordonet får vara högst 6 år gammal och ha gått max 12 000 mil vid optimeringstillfället. Garantin köps på plats när optimeringen genomförs. Fullständiga villkor för garantin finns att läsa på http://www.motoroptimering.se/i/motorgaranti.html.

Garantin i korthet:

Gäller upp till 24 månader från optimeringsdatumet. 
Skador för ett värde upp till två basbelopp. 
Gäller för de flesta märken upp till 3,5 ton.
Vissa modeller är undantagna.
Gäller när den ordinarie fabriksgarantin eller maskinskadeförsäkringen inte täcker skador inom denna garantis omfång. 
Gäller för växellåda, motorns inre rörliga delar, drivaxlar, kardan, etc.
Ingen självrisk.

Försäkrade vid arbete i och runt ditt fordon

När vi provkör eller jobbar i eller runt om ditt fordon är vi såklart försäkrade. Utöver det är vi väldigt noga med att göra en ordentlig fordonsdiagnos, samt provköra ditt fordon innan vi uppgraderar effekten i motorn. Vi kommer att berätta för dig om vi vid felsökning eller provkörning upptäcker saker som vi anser att du bör åtgärda innan en optimering är lämplig. Exempel på detta har varit spridare som ger ifrån sig felkoder, igensatt dieselpartikelfilter eller tändspolar som behöver bytas.