BIlvård Malmö

Kom med din bil - kör hem med en ny!

Känslan att säga sig i en ny bil där allt är nytt och orört är svår att slå. Till och med lukten av ny bil är speciell… Vi kan inte erbjuda dig en ny bil men känslan av en rekonditionerad bil kommer inte långt efter. Dessutom erbjuder vi en mängd andra olika tjänster inom bilvård, både för bilens interiör och exteriör som skyddar mot för tidigt slitage och återger bilens dess ursprungliga skick.

Bilvård är ett brett begrepp som innefattar det mesta inom vård och skötsel av fordon. Precis som att hemmet behöver underhållas och städas behöver även bilen omsorg för att den ska vara behaglig att åka i och för att det löpande underhållet ska vara så enkelt som möjligt. Vi utför både rekondtionering (eller rekond) som syftar till att återställa bilen till originalskicket, men kan även hjälpa till med det mer löpande underhållet såsom tvätt och städning av bilen. Vi erbjuder det mesta inom bilvård på vår anläggning i Malmö.

 
 

Renovering av strålkastare

Bilens strålkastare är i de flesta fall gjorda av plast på moderna bilar. Plasten kan över tid gulna eller bli matt, vilket gör att strålkastarna inte längre har full verkan och i sin tur kan påverka trafiksäkerheten. Detta kollas regelbundet på bilprovningen och bilen kan bli underkänd om värdena är för dåliga. Genom att slipa bort det yttersta lagret och sedan polera upp plasten kan den åter blir optisk klar. Vi lägger även ett nytt skyddslager på plasten som skyddar i minst två år.

Läs mer >>

Renovering av strålkastare

Bilvård Malmö

En rekonditionering innebär att vi återställer bilen så långt det går till nyskick och vi kan behandla hela bilen, både  interiört och exteriört. Utvändigt åtgärdar vi lack, plast, gummi, glas, stenskott och interiört rengörs och återställs kupéutrymmet genom en grundlig rengöring. Även dörrkanter, bagage- och motorutrymme behandlas och eventuella fläckar tas bort. Vid behov kan lackskydd eller klädseltvätt köpas till i samband med behandlingen. I behandlingen ingår maskinpolering av lacken samt vaxning.

Läs mer >>

rekonditionering

Glasbehandling

Glasbehandling binds kemiskt med glasrutan och gör ytan tätare, vilket gör det mycket svårare för vatten, insekter, is m.m. att fästa på glaset. Detta ser man genom att vattendropparna blir rundare och kontaktytan med glaset blir mindre. Hållbarheten beror på hur långt man kör och hur mycket vindrutetorkarna används, men den håller i åtminstone 1500 mil i normal användning. En av de största fördelarna med behandlingen är ökad säkerhet, då sikten vid körning regn blir bättre. En annan är att rengöringen av rutan och borttagning av is blir mycket enklare.

Glasbehandling

Impregnering & Underhåll av läder

Skinn eller läder är tåligt men utsätts samtidigt för stora påfrestningar i form at UV-ljus, mekaniskt slitage och stora temperaturskillnader. Underhåller man inte skinnet så riskerar det att tappa färg och få sprickor därför bör ett lädersäte underhållas för att det ska bibehålla sin motståndskraft. Nytt läder kan vi impregnera för att skydda mot missfärgning och för att öka dess motståndskraft. Efter behandling bör sedan lädret löpande återfuktas med läderkräm för att bibehålla de naturliga egenskaperna och förhindra missfärgning och sprickbildning. Sköter du läderklädseln på rätt sätt håller den sig fin under hela bilens livslängd.

Läderbehandling

Fälgbehandling

Fälgbehandling består av ett hårt keramiskt ytskikt, vilket gör ytan lättare att tvätta och mer resistent mot smuts, salt och bromsdamm. Fälgarna är hårt utsatta från trafikmiljön och partiklar från bilens bromsar och genom att lägga ett extra ytskydd fäster kontamineringar inte lika lätt. Genom den mer homogena ytan ökar motståndskraften och fälgarna blir lättare att hålla rena. Den största fördelen med behandlingen är att fälgarna blir enklare att rengöra och att de håller sig rena längre efter tvätt  och smutsen som fastnar är lättare att avlägsna.

 

Fälgbehandling

Luktsanering & Klädseltvätt

Kupén kan av olika anledningar behöva saneras. Exempelvis kan det bero på en utspilld vätska, rökning i bilen eller djurlukt etc. Klädseln kan kem-tvättas om den blivit fläckad eller smutsig och vid behov kan kupén foggas för att eliminera oönskad lukt. Exakt vad som behöver göras beror på orsaken till kontamineringen och vid svårare fall kan delar behöva demonteras eller bytas ut. Vi utför kvalificerade saneringar för försäkringsbolag. Klicka nedan för mer information!

Läs mer >>

Kemtvätt

Impregnering cabriolet

En tygcabriolet behöver impregneras för att säkerställa att den inte släpper igenom vatten. Vid behov kan cabben återfärgas om den blivit solblekt, och vi har i dagsläget möjlighet att färga i svart, brun och blått. I behandlingen ingår en noggrann rengöring av cabriolettyget.

Imoregnering cab

Hjulskifte & Däckförvaring

Vi hjälper dig att byta dina hjul mellan sommar och vinter och vi har även förvaringsutrymme om du vill förvara dem hos oss. Hjulskiftet gör vi medan du väntar.

Skifta hjul

Bilvård -Bilvårdsprodukter i Malmö

Vi säljer bilvårdsprodukter till fordon i vår butik men även online i vår bilvårdsshop. Det finns både utrustning, kemikalier och annat som hör bilen till. Du hittar shopen på bilvadsshopen.se